Wat is een Vendor Management Systeem?

Een Vendor Management Systeem (VMS) is een systeem die een totaal oplossing biedt voor het gehele inhuurproces van externe mensen, vanaf de registratie van leveranciers en kandidaten, over selectie, contracteren, urenregistratie en facturatie tot en met de rapportages.
 

VMS ontwikkelingen

Een VMS was altijd een handige tool, maar hoe staat dat er nu voor? Volgens Mark Bassie, die samen met Marleen Deleu een zevental VMS onderzocht, ‘moeten zelfs Managed Service Providers (MSP’s) gaan uitkijken’. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de ontwikkelingen héél snel gaan. Zo snel zelfs, dat het ‘mogelijk is dat deze de dienstverlening van MSP’s gaan beïnvloeden en dus leidend worden voor inhuurprocessen, in plaats van andersom, wat tot nu toe de regel is’, concludeert Mark Bassie.
“Vendor Management Systemen gaan uiteindelijk met de opdrachtgever meedenken, variërend van suggesties voor andere opdrachtformuleringen, tot andere zoekcriteria tot bepaling van wat marktconforme tarieven zijn. Eigenlijk datgene waar je nu meestal een Managed Service Provider voor inschakelt. Dit soort systemen kunnen in de toekomst, net als recruitmentsystemen voor vaste functies of opdrachten de beste kandidaat of leverancier selecteren.”

Een van de onderzochte Vendor Management Systemen is door ons ontwikkeld, namelijk ExternalStaffingDesk.Next®.
 

ExternalStaffingDesk Inhuur Software

Door middel van onze jarenlange ervaring met inhuur, sourcing en de administratieve en contractuele afwikkelingen hebben wij ons eigen Vendor Management Systeem ontwikkeld. ExternalStaffingDesk.Next (esd.next) stroomlijnt het gehele inhuurproces en wordt daarnaast continue afgestemd op de meest recente wet- en regelgeving. esd.next biedt als unieke totaaloplossing, naast de administratieve tools, tevens een ATS en CRM in combinatie met een geavanceerde, gebruiksvriendelijke marktplaatsfunctionaliteit. ExternalStaffingDesk_Logo
Hiermee zet u opdrachten en vacatures uit en vindt, contracteert en beheert u professionals en leveranciers.

Ondanks dat wij zelf een MSP zijn, bieden wij onze klanten ook graag de optie om zelfstandig en eenvoudig hun eigen ”workforce” te managen. Zo maken wij ons zelf als MSP overbodig.

Wil je wegwijs worden in wat esd.next voor jouw organisatie kan betekenen? Kijk dan hier.


Bronnen:
ZiPconomy: VMS-systemen worden steeds slimmer.